01/12/2021

ACLARIMENT sobre l'ús del Teatre Ateneu per als festivals de nadal de les escoles

El passat 15 de novembre el Departament d´Educació va enviar a tots el centres educatius i ajuntaments del país un document del Departament de Salut amb les següents recomanacions en relació a les festes i celebracions d´hivern:

• Si les condicions meteorològiques ho permeten, es recomana fer les festes i celebracions en un espai exterior, encara que impliqui que les persones participants hagin d´anar abrigades.
• Les famílies poden assistir a les cantades, concerts i celebracions quan el centre educatiu així ho indiqui, seguint totes les mesures de prevenció i protecció enfront de la covid-19.
• Si no es possible dur a terme la totalitat de la celebració en un espai exterior, s´ha de fer en un espai interior que garanteixi una ventilació adequada de l´espai. L´aforament màxim és el que permeti disposar de 2,5 m2 per persona.
• Les obres de teatre, cantades i concerts de Nadal es recomana que es duguin a terme a l´espai exterior (pati).
• Per evitar aglomeracions s´aconsella que l´entrada i la sortida a l´espai o al recinte es faci de manera esglaonada.
• Tothom que accedeixi a la festa o celebració ha de realitzar rentat o higiene de mans i han de portar la mascareta col·locada correctament.

En el cas del Teatre Ateneu de Sant Celoni, per disposar de 2,5 m2 per persona és necessari rebaixar l'aforament al 50% de capacitat total, és a dir, 256 persones d´un aforament total de 512 persones. En aquells moments, donat que semblava que aquestes recomanacions acabarien plasmant-se en la resolució de mesures per al control del brot epidemiològic, l'Ajuntament va optar per reduir l'aforament del Teatre al 50% dins l'horari escolar i informar a les escoles que en cas que volguessin realitzar els festivals de Nadal amb famílies els haurien de fer al pati de l'escola.

Però la darrera resolució de mesures per al control de la Covid-19 no ha publicat com obligatori el compliment de les recomanacions del document enviat a les escoles pel Departament d'Educació. Per tant, a diferència del que l'Ajuntament va comunicar inicialment, en el cas que algun centre educatiu vulgui fer servir el Teatre Ateneu amb l'aforament del 100%, ho pot fer.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina