Divendres, 4 d'abril de 2008  -  2/4 de 10 vespre

VIATGE AL ZANGSKAR, EL REMOT REGNE DELS DÉUS

CICLE D´AUDIOVISUALS DE MUNTANYA I EXCURSIONISME
Tota la informació a la pagina web del CESC: www.elcesc.org

VIATGE AL ZANGSKAR, EL REMOT REGNE DELS DÉUS
A càrrec d´Enric Soler i Raspall

Diapositives del viatge al Ladakh i al Zangskar, i explicació de l´experiència adquirida en travessar una part de l´Himàlaia, de nord a sud

La gran travessa del Zangskar:
Al costat mateix del Ladakh hi ha la regió muntanyosa del Zangskar, un indret molt alt, esquerp i fins no fa pas massa temps aïllat del brogit de la modernitat, el qual pertany políticament al nord de l´Índia, tot i que geogràficament i culturalment està arrelat amb força a l´ètnia tibetana i a la fe budista.
Fer la travessa a peu, seguint el tumultuós curs del riu Zangskar, equival a travessar, de nord a sud, una bona part de la gran serralada de l´Himàlaia. Els alts coll de muntanya, on els adeptes budistes hi han construït petits altars devocionals fan prendre consciència de la dificultat que té la gent que habita aquests indrets on, per tal de poder-hi sobreviure, cal treballar de valent durant el breu estiu, per mirar de fer front al fred, llarg i dur hivern, quan tots els passos de muntanya queden tapats de neu, i quan el regne del Zangskar queda pràcticament aïllat del món exterior, encara ara com sempre ho ha estat.

L´Enric Soler i Raspall (Terrassa 1966), és escriptor i viatger. Ha voltat mig món per donar forma als seus projectes literaris. Autor de quatre llibres publicats, actualment n´està acabant tres més. La seva obra editada és:
• Escolta, vent... (del cap de Creus al cabo Fisterra:1.600 qms a peu i en solitari) – Editorial Aixernador. 2ª edició autoeditada.
• Un estiu de guaita – Autoeditat amb el Centre Excursionista de Terrassa.
• Per la Ruta 40 – A través de la Patagònia de Bruce Chatwin i Paul Theroux – Editorial La Magrana
• Sota el cel de Tushita, viatge al Ladakh, el petit Tibet de l´Índia – Brau edicions.

Lloc: Biblioteca l'Escorxador
Organitza: CESC
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina