18/01/2022

Recomanacions davant l'onada de fred

onades de fredDavant l'avís de Protecció Civil de la Generalitat que en els pròxims dies es pot superar el llindar de temperatures mínimes extremes durant les nits i els matins a gran part de Catalunya, sobretot a les planes i fondalades, l'Ajuntament recomana que seguiu aquests senzills consells d'autoprotecció:

  • A casa, feu un bon ús dels aparells de calefacció, calderes, estufes, etc. Comproveu que hi ha prou ventilació a les habitacions on es facin servir estufes de llenya, carbó o gas i brasers, per evitar intoxicacions o asfíxies.
  • Si viviu en zones aïllades, mantingueu un rajolí d'aigua corrent a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i protegiu la clau de pas amb draps, i disposeu d'una reserva d'aigua potable per si falla el subministrament.
  • Fora, abrigueu-vos bé. Protegiu-vos sobretot la cara i el cap, i eviteu que l'aire fred us entri directament als pulmons.
  • Conduint, aneu amb compte amb les plaques de gel, que poden fer patinar el cotxe. Les plaques de gel acostumen a formar-se a le zones més ombrívoles de les carreteres.

També és important que tingueu cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.

Més informació:
Predicció meteorològica general
Predicció meteorològica a Sant Celoni
Consells d’autoprotecció per a la població

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina