Dissabte, 2 de juliol de 2022  -  12 h migdia

Montseny Roots Festival

Festival de músiques tradicionals i folklòriques d'arreu del món

Festival de Músiques tradicionals i folklòriques de qualsevol part del món, amb totes les fusions i variants, i promoció de la cultura i tradició local. Músiques d’Arrels revisitades al segle XXI. Per a aquesta primera edició hem escollit dos estils amb origen cultural idèntic però desenvolupats en dos llocs allunyats geogràficament: La música "Roots americana" i la música Gnawa dels països del nord d'Àfrica. Ambdós estils comparteixen arrel a la diàspora dels pobles africans (sobretot Mandinga i Yoruba) cap als països àrabs i cap a Amèrica respectivament.

Programació

  • IFSAN Projecte que neix a Barcelona amb arrels al desert d'Àfrica del Nord i la cultura Amazigh, integrat per músics catalans i amazic que intenten reinterpretar i revitalitzar una de les tradicions més antigues del món amb un aire actual. Ritmes i harmonies que ens conviden a ballar, missatges de pau i amor, llibertat i igualtat.
  • BURNING SHORE / EASY WIND Co. Ambdues bandes ens fan viatjar per les músiques americanes d'arrels a través de reinterpretacions del cànon dels Grateful Dead, mítica banda Roots psicodèlica nord-americana amb una barreja de blues, country, rock, funk i jazz, amb molta improvisació i ball.
  • GATZARA Quartet Grup que parteix de la tradició del Gnawa: les creences i herència musical que van portar els esclaus subsaharians al Marroc, convertint-se allà en cerimònies de trànsit per curar l'ànima, i ho barregen amb els diferents estils d'herència africana que van germinar als Estats Units: el Jazz, el Funk i el Groove en general, i amb melodies de vent provinents de diverses parts del món, amb lletres a Àrab i enriquit amb llengües ancestrals com Fula, Bambara i Haussa.
  • PERRETA WILLIAMS Projecte de Country-Folk que presenta una particular interpretació de les clàssiques "String Band" americanes a través d'un repertori de temes originals, cantats en Català i en Anglès, sobre històries quotidianes que combinen, sense complexos, poesia i mala llet. Començarem a les 12 h amb un Vermut Familiar i continuarem tota la tarda amb els concerts fins a les 22 h.

 

Venda d'entrades a aquest enllaç.

Lloc: Parc de la Rectoria Vella
Durada: De 12h a 22h
Organitza: Jaima Arts
Preu: 10 € anticipada / 12 € porta
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina