09/06/2022

260 alumnes de 3r i 4t d'ESO han fet tasques socials i mediambientals com a servei a la comunitat durant aquest curs

260 alumnes de 3r i 4t d'ESO de les escoles de Sant Celoni i la Batllòria han participat en el programa de Servei Comunitari mediambiental i social. Amb motiu de la culminació d'aquestes activitats, l'alcalde, Raül Garcia, i la regidora d'Educació i la Batllòria, Anaïs Medina, han agraït personalment la feina feta als alumnes dels centres educatius, fent-los entrega d'un diploma.

El Servei Comunitari mediambiental i social està integrat en el currículum de l'ESO i té l'objectiu de promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. El programa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Celoni, el Centre de Recursos Vallès-III Sant Celoni i entitats del territori.

Les activitats dutes a terme aquest curs abasten àmbits molt diversos, com ara l'art, el suport a ONGs, el manteniment d'espais públics, la conservació de la natura i el medi ambient, el reciclatge, la salut, l'activitat física i accions solidàries diverses.

La llista de serveis comunitaris que han dut a terme els centres educatius són els següents:

 

Col·legi La Salle

  • MUSICAL
    Aquest grup  ha buscat recursos i màrqueting per poder tirar endavant el musical que realitza l'escola. També s'ha encarregat de distribuir i gestionar les entrades.
  • MURAL ESCOLA
    Aquest grup ha tingut com a objectiu millorar l'aspecte del patí de l'escola i donar-li una mica més de vida i color.
  • street art la SalleSTREET ART
    El grup d'alumnes  ha dissenyat i pintat el mural "SOS", un clam a la defensa de la natura al pas subterrani del carrer St. Francesc, amb la col·laboració de l'artista local, Marina Vall·llosera.
  • FITTCAST
    Aquest grup ha creat diversos continguts d'esports (rutes, circuits….) i mitjançant el podcast en fan difusió. Un dels objectius és que els podeu escoltar per la Ràdio de Sant Celoni
  • CUQUES DE LLUM
    Aquest grup s'ha encarregat de dissenyar la Marxa solidària de l'escola, de dissenyar la ruta, dorsals, buscar patrocinis amb l'objectiu de recaptar  diners per enviar a un dels projectes de PROIDE.
  • Salle servei comunitariAQUÍPROUBULLYING
    Un projecte de prevenció, detecció i intervenció davant l'assetjament amb la participació de tota la comunitat escolar, especialment de l'alumnat qui actuarà com observador i agent actiu i compromès en la lluita contra l'assetjament.
  • RECOLLIDA DE JOGUINES
    Aquest grup s'ha dedicat a recollir joguines abans de Nadal per poder recaptar fons i aconseguir que infants que viuen en contextos  desafavorits puguin tenir una joguina per Nadal. Al mateix temps, han col·laborat amb Acció Baix Montseny.
  • MENJADOR SOCIAL
    Un grup d'alumnes  han estat en contacte amb un centre social i han ofert el seu temps personal per ajudar a un menjador social.
  • RECOLLIDA DE ROBA
    S'ha creat  una campanya per tal de recollir roba de diverses temporades per col·laborar amb l'ONG SOS Àfrica.
  • CUIDEM LA NATURA
    Aquest grup ha localitzat els parcs més deteriorats i s'ha encarregat de  netejar diversos espais del nostre entorn.

 

Escola Cor de Maria

  • servei comunitari Cor de Maria2STREET ART
    Els i les alumnes de 4t han pensat, dissenyat i projectat un mural pel pas soterrat del carrer Sant Francesc titulat  “elcicle de la vida” amb l'acompanyament de l'artista Lluis Molina i  des de l'escola per part de la Glòria Auleda. El servei comunitari  artístic pretén conscienciar als joves de la necessitat de cura de l'espai urbà.
  • servei comunitari Cor de Maria1SC SOLIDARI-CREU ROJA –CAMPANYA “CAP NEN SENSE JOGUINA”
    Els i les alumnes de 4t han ajudat a la seu municipal de la Creu Roja a fer paquets de joguines per Nadal per a infants de famílies que tenen necessitats socioeconòmiques. Alhora, s'han ocupat de la logística de les diferents campanyes alimentàries que s'han organitzat des de l'escola. El servei comunitari solidari pretén conscienciar als joves de la necessitat de ser col·laboradors d'entitats sense ànim de lucre.
  • SC MEDIAMBIENTAL-AJUNTAMENT SANT CELONI +SEOBIRDLIFE AMB ECOEMBRES-ESPAI NATURAL LES LLOBATERES
    Els i les alumnes de 4t han ajudat a fer millores per a la conservació de l'espai natural de Les Llobateres i millora del seu hàbitat, una zona humida interior, propera al riu Tordera. El servei comunitari mediambiental pretén sensibilitzar els joves del municipi envers la conservació del seu patrimoni natural i la importància de la implicació ciutadana en la seva gestió i conservació.
  • servei comunitari Cor de Maria12SC SOLIDARI-CÀRITES-CAMPANYA “RECOLLIDA SOLIDÀRIA D'ALIMENTS
    Els i les alumnes de 4t han ajudat a la seu municipal de Càrites en la logística de les diferents campanyes alimentàries que s'han organitzat des de l'escola. El servei comunitari solidari pretén conscienciar als joves de la necessitat de ser col·laboradors d'entitats sense ànim de lucre.
  • SC LLAR D'INFANTS-EL BLAUET-ACOMPANYAMENT DE LA INFÀNCIA
    Els i les alumnes de 4t han dedicat temps a preparar i posar en escena activitats per a infants d'1 a 3 anys, com per exemple, explicar un conte, fer titelles o altres activitats per a petitons. El servei comunitari  de les Llars d'Infants pretén conscienciar als joves de la importància de l'acompanyament dels infants i de donar-los l'atenció i l'espai que requereixen.

 

Escola l'Avet Roig

  • Servei Comunitari Avet Roig 3COL·LABORACIÓ ONG TUBAB
    Dins de la col·laboració amb l'ONG TUBAB els i les alumnes que han triat aquest servei han portat a terme dos projectes:
    • Recollida de joguines de 2a mà. El servei es va portar a terme entre el 15 de novembre i 2 de desembre. El grup va planificar la campanya dissenyant els cartells i fent difusió a tota la comunitat educativa. Va ser un èxit ja que alumnes i famílies es van bolcar portant tot tipus de joguines que els nois i noies de 4t d'ESO van recollir i classificar, i posteriorment lliurar a la Fundació Acció Baix Montseny.
    • Mercat solidari. L'objectiu del servei era recaptar a través de la venda d'articles diversos dels quals les famílies havien fet donació, fons destinats a projectes de cooperació. Els/les alumnes van organitzar l'activitat planificant la recollida de materials i objectes, dissenyant infografies informatives i muntant la paradeta els dies convinguts.
  • servei Comunitari Avet Roig6EXPOSICIÓ POSTALS SOLIDÀRIES
    A mitjans de febrer un grup va iniciar el projecte de Postals solidàries. És un projecte que tenia com a objectiu involucrar i engrescar el màxim de gent del nostre municipi per dissenyar, pintar, dibuixar una postal creativa i solidària. Els/les participants van portar a terme la tasca de difusió a totes les escoles de Sant Celoni, a més de l'Ajuntament, Biblioteca de l'Escorxador…
    El resultat final fou una exposició a Can Ramis la darrera setmana de març. Tothom qui va voler va poder gaudir del devessall de postals que inundaven les parets de la sala i va poder col·laborar econòmicament comprant alguna de les postals. Els diners recaptats han estat destinats a ajudar el poble d'Ucraïna.
  • servei Comunitari Avet Roig7STREET ART
    El grup d'alumnes ha dissenyat i pintat el mural "paraules de llum, que posa en valor els valors universals com la justícia, la tolerància al pas subterrani del carrer Roger de Flor, amb la col·laboració de l'artista Lluís Molina.

 

Institut Baix Montseny

  • Street Art1STREET ART
    Tres  grups d'alumnes han dissenyat i pintat el mural del  pas subterrani  del carril bici del Soler de Vilardell i Institut Baix Montseny i un mur de la pl. Muriel Casal, inspirat en  la guerra Ucraïna i Rússia, la defensa de la llengua catalana i la inclusivitat a l'escola i la defensa de la llibertat d'expressió. El mural ha comptat amb la col·laboració dels artistes locals Lluís Molina i Marina Vall·llosera.
  • LLobateres 3LES LLOBATERES -SEO BIRDLIFE
    Un grup d'alumnes ha fet manteniment i promoció de l'espai natural de Les Llobateres, juntament amb  l'entitat SEO/birdlife, arrencant plantes invasores, neteja de l'espai  i  revisant les trampes de les tortugues.
  • CARITAS
    Un  grup d'alumnes ha donat suport a l'entitat Càritas, realitzant tallers per a infants i donant suport en diferents xerrades de l'entitat.
  • Trail Sant EsteveTRAIL MONTSENY MEDI AMBIENT
    Un grup d'alumnes conjuntament amb l'Associació esportiva Montseny han participat de voluntaris de la cursa 13ena edició de la Trail Sant Esteve el passat diumenge 29 de maig de 2022. L'alumnat  ha participat preparant en un dels punts d'avituallament de la cursa.
  • ACOMPANYAMENT ESCOLAR
    Un grup d'alumnes ha fet acompanyament i suport a l'escolarització a Escola Soler de Vilardell en horari lectiu.

 

Institut Escola la Tordera

  • street art IE Tordera2AMPHIBIA
    Amb la col·laboració de la Societat Catalana d'Herpetologia els alumnes que han triat aquest servei han realitzat un estudi sobre la  conservació dels amfibis de la zona i l'impacte de les espècies introduïdes sobre les seves poblacions. Les sessions de formació i sensibilització  que es realitzen al centre  es complementen amb una sortida de camp per posar en pràctica els aspectes treballats i realitzar un informe ambiental.
  • LEXCIT
    Aquest curs s'ha pogut reprendre l'acompanyament lector a alumnes de primària del mateix institut escola. Es tracta d'un servei on cada alumne participant acompanya a un usuari (alumne de cicle inicial o mitjà) per potenciar el gust per la lectura i millorar la seva comprensió lectora.
  • street art IE Tordera1ACOMPANYAMENT ESCOLAR A L'ESCOLA D'ADULTS
    Aquest servei té com a finalitat donar suport als adults que realitzen un curs al Sax Sala, acompanyant al docent en diversos cursos com ara informàtica bàsica, ensenyaments inicials o català bàsic.
    Casal de la gent gran "L'esplai": Es tracta d'un servei on les alumnes participants resolen dubtes sobre les noves tecnologies als usuaris del casal, ajudant-los amb l'ús de les aplicacions dels mòbils, tablets i ordinadors.
  • STREET ART
    El servei consisteix amb el disseny i execució d'un mural  amb la finalitat d'embellir dos dels passos subterranis de Sant Celoni (C/ Sant Francesc i c/ Olzinelles). L'alumnat rep d'acompanyament de dos artistes locals (Marina Vall·llosera i Lluís Molina).

 

Felicitats i moltes gràcies a tot l'alumnat que ha participat i professorat i entitats que han col·laborat!

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina