30/01/2023

La regidora d'Afers socials i Habitatge participa a la comissió del Parlament sobre el retorn social del rescat bancari

habitatge parlamentLa regidora d'Afers socials i Habitatge de Sant Celoni, Magalí Miracle, va ser una de les participants en els treballs que aquests dies està duent a terme una comissió del Parlament de Catalunya per garantir el retorn social del rescat que el govern espanyol va concedir a les entitats bancàries entre 2012 i 2013.

La regidora va explicar la necessitat de les administracions locals de disposar de recursos per poder atendre les necessitats de moltes famílies en situació d’exclusió social que tenen dificultats per accés a un habitatge digne assequible. Els preus dels lloguers s'han incrementat, amb l'agreujant que també ho han els preus dels serveis bàsics (electricitat, gas, carburants, alimentació…).

Per mirar d'apaivagar la situació, l'agència d’habitatge del Baix Montseny va tramitar el passat 2022 uns 2 milions d'euros, però no tothom que ho necessita compleix els requisits. Des de l’àmbit local s'han treballat diferents alternatives, com ara la compra d’habitatges via licitació, o tanteig i retracte, programes per garantir el pagament del lloguer a propietaris, mediació de propietaris/llogaters, aplicació de programes de la Generalitat de Catalunya, però aquest esforç és encara insuficient. Tal i com va expressar la regidora Magalí Miracle, "cal que els municipis disposin d’habitatges per donar resposta a la greu situació d'accés a l'habitatge que pateixen moltes unitats familiars dels nostres municipis, i això demana que els grans tenidors cedeixin habitatges al món local".

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina