20/03/2023

Què heu de fer per retirar correctament les plaques d'uralita i altres objectes que contenen amiant

abocament uralita Ausiash Marh 40Si teniu teulades velles d'amiant (conegudes popularment com uralita), canonades o altres objectes d'aquest material i els voleu retirar, heu de prendre precaucions, atès que aquest material és perillós per a la salut.

L'amiant o asbest és un material de construcció molt popular els anys 60 i 70 per la seva resistència a altes temperatures, capacitat aïllant, durabilitat i preu. Tanmateix, quan es trenca o tritura, aquest material pot alliberar unes fibres que poden afectar els pulmons i la pleura i provocar malalties com l'asbestosi o alguns tipus de càncer. Per aquest motiu, l'amiant està prohibit des del 2002 i la Generalitat té previst retirar-lo totalment d'edificis públics i privats abans del 2032.

Si heu d'eliminar algun material d'amiant com ara teulades d'uralita, el més recomanable és encarregar-ho a una empresa especialitzada. En el cas d'objectes més petits com testos, jardineres, petits dipòsits, canonades, etc., els heu de manipular sencers, i els podeu portar a la Deixalleria de Sant Celoni ben embalats i precintats a les saques d'1 metre cúbic, sense que sobresurtin de la saca.

Més informació

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina