31/05/2023

Arriba el Robotseny-Montquímic 2023, la gran festa de la tecnologia i la ciència dels centres educatius del Baix Montseny

robotseny

robotsenySant Celoni acollirà dissabte 3 de juny la gran festa de la tecnologia i la ciència Robotseny-Montquímic 2023 amb la participació de més de 700 alumnes provinents de 22 escoles de 10 municipis del Baix Montseny i que compta amb la implicació dels seus ajuntaments i de moltes empreses del territori. La trobada tindrà lloc al parc de la Rectoria Vella a partir de les 10 del matí.

La competició de robots i la fira científica tornen a tenir com a centre d'interès l'Espai i es compta amb la col·laboració especial de l'Oficina Europea de Recursos per l'Educació Espacial (ESERO) per a Espanya, de l'Agència Espacial Europea (ESA).

La competició de robots Robotseny consistirà en 7 proves per equips: llançament de coet, refugi marcià, recollida de roques marcianes, estació espacial internacional, colonitzar la lluna, sistema solar i viatge de la Voyager.

La Montquímic, la fira científica, constarà d'un total de 33 parades dels 22 centres educatius exposaran al Parc de la Rectoria Vella experiments de la química de l'espai. Cada grup exposarà durant el matí la seva solució al repte proposat davant el jurat format per personal de les empreses col·laboradores, del Departament d'Educació i dels ajuntaments participants. En acabar, el jurat els donarà una certificació valorant els diferents ítems: certificació a la formulació científica, al màrqueting i comunicació, i a l'impacte social.

Els projectes Robotseny i Montquímic busquen promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la tecnologia i la química des de metodologies experimentals que generin un aprenentatge més significatiu i motivador per a l'alumnat i potenciïn el gust per la tecnologia i la química. L'objectiu principal és potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. 

Enguany s'ha comptat amb el patrocini de les següents empreses del territori del Baix Montseny:

Renolit Ibérica, S.A.Altervac, S.A.Arkema Química S.A.
Ranke Química, S.A.Laboratoris FeltorLab Circuits, S.A.
Givaudan Ibérica, S.A.Hohner Automáticos, S.L.Salicrú, S.A.
Hidrocolor, S.L.Fundació Hospital Sant CeloniUquifa, S.A.
Instal·lacions Elèctriques CatFuturtec Electromecànica Ind. S.L.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina