05/06/2023

Èxit de participació al Robotseny-Montquímic 2023, la gran festa de la tecnologia i la ciència del Baix Montseny

robotseny-3

robotseny-3Més de 700 alumnes de 22 escoles del Baix Montseny van gaudir aquest dissabte de la festa de la tecnologia i la ciència, Robotseny-Montquímic 2023 que es va celebrar al parc de la Rectoria Vella. Un any més, s'ha comptat amb la implicació dels centres educatius, de 10 ajuntaments i de moltes empreses del territori.

La competició de robots Robotseny va consistir en 7 proves per equips: llançament de coet, refugi marcià, recollida de roques marcianes, estació espacial internacional, colonitzar la lluna, sistema solar i viatge de la Voyager. La pluja va impedir acabar la tercera ronda de la competició de robots i per aquest motiu la comissió organitzadora ha decidir donar un premi de participació a cada centre que farà arribar ben aviat.

La Montquímic, la fira científica, tenia 33 parades dels 22 centres educatius des d'on cada grup exposava la seva solució al repte proposat davant el jurat format per personal de les empreses col·laboradores, del Departament d'Educació i dels ajuntaments participants. En acabar, el jurat els va lliurar una certificació valorant els diferents ítems: certificació a la formulació científica, al màrqueting i comunicació, i a l'impacte social.

Els projectes Robotseny i Montquímic busquen promoure el procés d'ensenyament-aprenentatge de la tecnologia i la química des de metodologies experimentals que generin un aprenentatge més significatiu i motivador per a l'alumnat i potenciïn el gust per la tecnologia i la química. L'objectiu principal és potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química.

Moltes gràcies a tothom qui ho ha fet possible!

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina