14/09/2023

Inaugurat el Centre d'Oncologia Radioteràpica a Granollers que donarà servei als pacients de l'Hospital de Sant Celoni

hospital granollers 2A partir d'ara, els pacients oncològics dels hospitals de Sant Celoni, Granollers, Mollet i Vic disposen d'un nou centre d'oncologia radioteràpica a Granollers que els permetrà evitar desplaçar-se als grans hospitals de Barcelona. Es tracta d'un edifici satèl·lit de l'hospital Clínic Barcelona situat al complex hospitalari de Granollers amb una superfície de 1.500 metres quadrats i dotat amb tecnologia de darrera generació per donar tractament a 1.000-1.200 pacients cada any.

L'acte d´inauguració el va presidir ahir el Dr. Manel Balcells, conseller de Salut. També va comptar amb la presència del Dr. Josep M. Campistol, director general del Clínic Barcelona, la Dra. Meritxell Mollà cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica, Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers i presidenta del Patronat de la FPHAG, i  l'alcalde de Sant Celoni i president del patronat de la Fundació Hospital de Sant Celoni, Eduard Vallhonesta.

hospital granollers 1La radioteràpia s'administra, de forma general, als grans centres urbans, donada la infraestructura tecnològica i de personal altament especialitzat que requereix. Això obliga al fet que els pacients del Vallès Oriental i Osona que necessitin aquest tractament realitzin llargs desplaçaments diaris durant diverses setmanes, amb el que empitjora la seva qualitat de vida amb un augment de la insatisfacció i l´estrès. L´objectiu d´aquesta nova instal·lació és apropar el tractament amb radioteràpia als pacients dels hospitals situats a l´eix de la C17 (Hospitals de Vic, Granollers, Sant Celoni i Mollet) i evitar més de 16.000 desplaçaments anuals.

El nou Centre d'Oncologia Radioteràpica compta amb equipaments de darrera generació per administrar els tractaments, en totes les seves especialitats. Podrà administrar prop de 500 tractaments per accelerador i any.

hospital granollers 5La instal·lació compta, gràcies al Pla INVEAT d´infraestructures estatal gestionat pel Servei Català de la Salut, amb dos acceleradors lineals d´alta energia, un TAC per a la preparació i planificació dels tractaments, que incorpora un sistema 4D per a l´adquisició del moviment respiratori, i de consultes externes per visitar els pacients.

Els nous acceleradors permetran oferir tractaments avançats d´alta precisió utilitzant tècniques com la modulació d'intensitat (IMRT/VMAT), radioteràpia guiada per la imatge (IGRT), o tècniques de control i sincronització del moviment respiratori (Gating) que possibilita la monitorització i sincronització del moviment respiratori durant l´administració del tractament i que està especialment indicades en càncer de mama i de pulmó.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina