18/09/2023

Presentació de les obres de millora de la Pista d'Atletisme i homenatge a Donato Pacheco i César Gómez

L’acte d’inauguració de les obres de millora de la Pista d’Atletisme s'ha fet aquest dissabte passat i ha servit també per fer un reconeixement a títol pòstum a Donato Pacheco i  César Gómez per la seva tasca de promoció i foment de l’atletisme a Sant Celoni.

pistes regidor Gerard Carotpistes alcaldeLes obres de millora que s’han portat a terme a la Pista d’atletisme amb una inversió de 500 mil euros han consistit en:

  • Renovació total del paviment sintètic de la pista de curse, amb dos colors per als carrers (verd i gris fosc) i les zones de relleus en un tercer color (gris clar).
  • Renovació del paviment sintètic de les zones de salt d’alçada, perxa i javelina.
  • Instal·lació de dos nous cercles de llançament de pes
  • Modernització dels fossats per al salt de llargada (instal·lació de sorrers perimetrals, noves taules de batuda i renovació del paviment)
  • Instal·lació d’una nova gàbia de llançaments per al disc i martell.
  • Adequació de la ria d’obstacles per adaptar-la a la normativa existent
  • Millora de la canalització de les aigües pluvials per evitar l’embassament de la pista a la recta principal.


Pistes ball homenatgeLes entitats vinculades a l’atletisme a Sant Celoni integren prop de 200 esportistes de totes les edats i són un referent en la pràctica d’aquesta modalitat esportiva a casa nostra i arreu de Catalunya. El Club Atletisme Sant Celoni, constituit l’any 1975 i el Club Atletisme Baix Montseny, l’any 2011, es dediquen a la promoció i el foment de l’Atletisme a Sant Celoni, i ofereixen la possibilitat de practicar aquesta modalitat esportiva en les diferents categories (en edat escolar, joves, adults, sèniors), tenint en compte els diferents àmbits d’actuació: competitiu, recreatiu, de lleure, d’adquisició d’hàbits saludables... A més, dediquen especial atenció a la promoció dels valors humans que han de ser inherents en qualsevol aprenentatge, com la solidaritat, el respecte, les relacions entre companys i companyes, i en definitiva en la formació com a esportistes, però sobretot, com a persones.


pistes homenatge Donato PachecoDONATO PACHECO LÓPEZ (1973-2022)
President CA Sant Celoni 2008-2020
Ha estat el president que més temps ha perdurat en el càrrec.
La seva implicació com atleta, entrenador i dirigent el configuren com a una persona significativa de l’atletisme local.
Especialista en els llançaments, principalment en la prova del martell (medalla d’Argent al campionat d’Espanya en la categoria de cadet i millor marca local de l’especialitat amb 53.06 m). Ha estat un autèntic referent de l’atletisme al Baix Montseny.

pistes homenatge César GómezCÈSAR GÓMEZ SINOVAS (1931-2023)
President CA Sant Celoni (1992-1996)
Apassionat  a l’atletisme, va ser un dels pioners en practicar-lo a la nostra vila pels anys cinquanta, molt abans d’estructurar-se aquest esport a nivell federat.
Al 1975 va ser membre de la primera Junta Directiva del CA Sant Celoni i va estar vinculat sempre de manera directa o indirecta a través dels seus fills i nét amb l’atletisme.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde Eduard Vallhonesta, el primer tinent d’alcalde i regidor de Transparència i Participació, Gerard Carot, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, el president del Club Atletisme Sant Celoni, Carles Lorente, el president del Club Atletisme Baix Montseny, Albert Galín, esportistes i les seves famílies, entitats esportives... i molt especialment les famílies de les dues persones homenatjades.

pistes carrilspistespistes acte
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina