19/09/2023

Primera reunió d'inici de treballs del POUM

Poum 0Aquest matí ha tingut lloc a l'Àrea de Territori la primera reunió d'inici de treballs del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que haurà de donar forma al creixement de Sant Celoni.

A més de l'alcalde Eduard Vallhonesta, hi han assistit el director de l'àrea de Desenvolupament Territorial Sostenible, juntament amb personal tècnic de l'àrea, representants de les empreses encarregades de la redacció, estratègia ambiental i participació ciutadana, així com representants dels diferents grups polítics del consistori.

Poum 2El POUM és l'instrument d'ordenació urbanística integral del territori per planificar el Sant Celoni del futur.  Haurà de permetre la generació i diversificació de les activitats econòmiques, garantir un paisatge urbà de qualitat, millorar l'espai públic i afavorir la cohesió a través de les eines que li són pròpies: ordenar els espais lliures, els espais públics, situar les infraestructures, preveure les reserves per equipaments, la localització dels nous habitatges o definir el patrimoni arquitectònic i natural que cal protegir.

En aquesta primera reunió s’ha traslladat la composició de la Comissió de seguiment del POUM, òrgan assessor que té per objecte el seguiment dels treballs de redacció per part dels representants polítics del consistori i de l’Equip de Direcció i coordinació del POUM format per membres dels serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament de Sant Celoni juntament amb el Director del POUM, equip que actuarà d'enllaç entre la Comissió de seguiment del POUM i els equips redactors.

Al mateix temps s’ha traslladat la previsió relativa al calendari de formulació i tramitació del POUM, d’acord amb les sis fases de tramitació definides en el Plec, entenent que cal considerar el calendari de tramitació com una eina que permet definir les previsions que caldrà anar ajustant conforme avanci la tramitació d’un nou Pla d’ordenació urbanística municipal, que implica una previsió d’entre 48 i 56 mesos per a l’aprovació definitiva de l’instrument.

L'actual govern de coalició té la voluntat de tirar endavant aquest procés amb la màxima celeritat possible, però també amb el màxim consens de totes les forces polítiques i la participació activa de la ciutadania.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina