Diumenge, 7 de gener de 2024  -  6 h tarda

Música: Concert de Reis amb l'Orquestra de Cambra de Terrassa

Programació Teatre Ateneu

Concert de ReisJ.S. Bach, Valsos, Polques i Sorpreses.

Sinopsi:
Iniciarem el concert amb pinzellades de la meravellosa música de J. S. Bach que ens prepararan cap a gaudir d’un nadal a la Russa i a la Catalana, amb valsos, polques i cançons acompanyats de la veu de Marta Valero. Però aquesta és la part que escollim nosaltres com a orquestra. Tot el final resta obert a que sigui el públic que l’escolleixi sobre un gran llistat de pizzicattos, valsos, polques, danses… però compte, en qualsevol moment del concert podem tenir sorpreses musicals!

Informació sobre l’Orquestra de Cambra Terrassa 48
Amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 és una formació estable i especialitzada en el repertori escrit per a cordes. Fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha donat un gran impuls i difusió de la música escrita per a formació d'orquestra de cordes arribant a ser-ne un clar referent i elaborant programes que combinen una gran investigació i proximitat.
L’OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana, estatal i internacional. Ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals i ha protagonitzat enregistraments discogràfics pels segells més importants del país. Destaquen també col·laboracions amb directors com L. Heltay, J. Vila, M. Barrera, X. Puig, M. Thomas, B. Sargent, G. Comellas o J. Prats; solistes com M. Pintó, J. Domènech, D. Ligorio, V. Bronevetzky, M. Hinojosa, A. Pillai, A. Ventura, J. Palomares, I.Monar, A. Malikian, C. Arimany, D. Brlek. o K. Gleusteen i agrupacions com la Coral Cantiga, Cor Madrigal, Coral Sant Jordi, Cor Enric Granados, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català, entre molts d’altres.

En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions a l’estat de nombroses obres per a aquesta formació així com estrenes d’obres d'autors internacionals, donant també impuls a autors catalans com A. Guinovart, M. Caselles, J. Cornudella, T. Peire, A. Puig, F. Cruixent o J. Ll. Guzman. Ha estat protagonista també de primers enregistraments d'obres de R. Lamote de Grignon, J. Manén i M. Oltra, impulsant així la seva voluntat de difusió, recerca i globalització del fet musical i també a nivell de país.

L’OCT48 ha explorat nous camins escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris com “Carmen de Shchedrin”,“Giovanni S.E.”, “Gudbranstal les històries de Peer Gynt”, “Remena Nena” i “El Gran Quadern” i ha explorat nous terrenys musicals col·laborant amb artistes com A. Tordera, J. Domènech, P. Sala, Sisa, M. Camp, C. Cases, G. Humet o Sense Sal.

Amb la voluntat d’incentivar el coneixement i la il·lusió per la música clàssica entre els més petits l’OCT48 ha dut a terme nombroses iniciatives pedagògiques. Destaquen el projecte “Assaig obert”, on l’orquestra obre les portes a les escoles en un darrer dia d’assaig, i la producció de quatre espectacles infantils que han estat nombrosament programats per sales d’arreu de Catalunya. Atesa la gran acceptació general i el beneplàcit de la crítica vers els seus programes, l’OCT48 ha programat ininterrompudament des de l’any 2000 la seva temporada de concerts a la ciutat de Terrassa, i des de la temporada 2004-05 és orquestra resident al nou Auditori Municipal de Terrassa, on ofereix el seu cicle estable de concerts.

L’OCT48 està dirigida des del violí per Quim Térmens, músic sabadellenc que rep la seva primera formació violinística de la mà d’Ofèlia Rodrigo i posteriorment estudia amb el violinista i mestre Gonçal Comellas amb qui es forma musicalment i realitza els seus estudis superiors. Ha rebut també classes magistrals dels violinistes M. Barta i A. Futer. Ha estat membre de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas. Actualment realitza el seu treball més cambrístic en el projecte Arcattia amb concerts per tot el país i Costa Rica i ha estat guardonat, entre d'altres, amb el premi Xavier Montsalvatge. Autor de diversos espectacles infantils com Popoff, un compositor despistat, Els quadres de Hartmann, Històries de Tumbuktú, El botó de Haendel i Telemann i la història d'en Quixot. És autor també de diverses composicions per a orquestres de corda d'estudiants. En el terreny pedagògic s’ha format amb personalitats com Sheila Nelson, Vaartan Manoogian i Mimi Zweig. Desenvolupa la seva tasca docent al Conservatori de Música de Vic com a mestre de violí i director de les seves orquestres de corda i ha estat convidat en xerrades sobre pedagogia, jurat de concursos instrumentals i de cambra, director de diverses trobades d'orquestres juvenils i com a mestre de violí al Curs Internacional de Música Principat d’Andorra. Actualment també és el director artístic del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic.

Venda d'entrades:
www.santceloni.cat/entrades

 

Programació Teatre Ateneu 2023-24

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Gran
Preu: 12 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina