Diumenge, 4 de febrer de 2024  -  6 h tarda

El CineFòrum de laFilmo

Minicicle: Negre
Aquest febrer al minicicle ‘Negre´ explorarem dues obres mestres que han passat del culte a la popularitat, i que malgrat les seves diferències aparents, comparteixen terreny comú en la creació d'atmosferes tèrboles i la construcció de personatges complexos amb codis propis, influint cineastes contemporanis i consolidant la seva llegenda.

la filmo'Le Samouraï' (1968)
film protagonitzat per Alain Delon, és un film caracteritzat per la seva elegància ascètica, el seu minimalisme i el seu simbolisme visual, i narra la història d'un sicari immers en un món de silencis intrigants, soledat, lleialtat i codis. La dirigeix Jean-Pierre Melville, un director marcat personal i cinematogràficament pel seu pas a la resistència francesa, i un dels màxims exponents del cinema 'polar' o policíac francès. Un director influenciat tant pel cinema 'noir' nord-americà com per les cultures orientals, a les que precisament, més ha influenciat el seu llegat cinematogràfic.

L'actuació minimalista d'Alain Delon es veu reforçada per l'elegant fotografia d'Henri Decaë i la banda sonora jazzística i melancòlica de François de Roubaix, dos sospitosos habituals de la influent 'nouvelle vague'.
En definitiva, un clàssic del cinema europeu de qui Tarantino, Scorsese, Woo, Nolan o Fincher parlen meravelles.

Lloc: Sala Bernat Martorell de Can Ramis
Durada: 2 hores aprox
Organitza: laFilmo del Baix Montseny
Preu: ENTRADA LLIURE
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina