Diumenge, 18 de febrer de 2024  -  6 h tarda

El CineFòrum de laFilmo

Minicicle: Negre

Aquest febrer al minicicle "Negre" explorarem dues obres mestres que han passat del culte a la popularitat, i que malgrat les seves diferències aparents, comparteixen terreny comú en la creació d'atmosferes tèrboles i la construcció de personatges complexos amb codis propis, influint cineastes contemporanis i consolidant la seva llegenda.

La filmo'Set de mal' (1958) film protagonitzat per Charlton Heston, Janet Leigh i Orson Welles, el geni a contracorrent de Hollywood qui també la dirigeix.
La crisi de postguerra, la literatura 'Hardboiled' i l'expressionisme alemany, -entre d'altres- van convergir en una representació cinematogràfica més crua, fosca, autèntica i provocadora de la vida urbana nord-americana dels 30 i 40.
Els crítics francesos del moment van batejar aquells films com films 'noir', el que aquí hem conegut tradicionalment com a 'cinema negre'.

'Touch of Evil' (Set de Mal) és un dels últims 'noirs' clàssics, on Welles ens transporta a una frontera on les línies entre el bé i el mal es desdibuixen, la de Mèxic amb USA, i ho fa amb un dels millors directors de fotografia de la història, Russell Metty, amb l'extraordinària banda sonora de Henry Mancini i rodejat d'amics com Akim Tamiroff, Marlene Dietrich o Zsa Zsa Gabor.
Entre lleialtats i traïcions, pragmatisme i idealisme, bé i mal, Welles construeix plànol a plànol una obra mestra incontestable que a més, conté una de les escenes més estudiades de la història del cinema.

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Lluís Giró
Durada: 2 hores aprox
Organitza: laFilmo del Baix Montseny
Preu: ENTRADA LLIURE
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina