05/02/2024

Ja arriba la Festa de Gitanes!

Més de 550 persones participaran en les ballades d'aquest cap de setmana

convidats Gitanes 2024Sant Celoni ja es prepara per viure un any més la gran festa del Ball de Gitanes, una de les tradicions més arrelades del nostre municipi. La festa es divideix en dos dies: dissabte amb la Filferrada i diumenge amb la Festa de gitanes de la Colla del Ferro. Les dues es podran seguir a l’aparcament del Pavelló 11 de Setembre on s’instal·laran les grades. L’accés al recinte s’obrirà a les 10 del matí els dos dies.

La Festa, inclosa al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, comptarà amb la participació de més de 550 persones entre balladors i balladores, músics, diablots, el vell i la vella, el capità de cavalls... Enguany el convidat d'honor de la Filferrada serà l'atleta del Club Atletisme Sant Celoni Jan Jubany, campió de Catalunya i sots campió d'Espanya en javelina 2022, mentre que la festa de Gitanes de diumenge estarà presidida per en Jordi Deumal de la Colla Gegantera de Sant Celoni. Precisament aquesta setmana s'ha volgut donar el tret de sortida amb una trobada entre l'alcalde, Eduard Vallhonesta, el regidor de Cultura, Educació, Esports, Joventut i Igualtat, Albert Planas, els dos convidats i l'Enriqueta Amadó i la Laia Dou, responsables de les Gitanes. 

La música de les dues ballades anirà a càrrec de La Principal del Ferro, formada per 40 músics i dirigida per Josep Ma. Aparicio

La Filferrada va creixent
Dissabte 96 parelles ballaran a la Filferrada repartides entre la colla del Filferro petit, la del Filferro mitjà i el Filferro gran. Començarà amb la cercavila dels balladors i balladores des del Casal de la gent gran a les 11 del matí. Passaran pel c. Balmes, c. Germà Emilià, c. Major, pl. 1 d'Octubre, c. Major, pl. de l'Església, c. Major, pl. de la Vila, c. Torres i Bages, c. Barcelona, pg. dels Esports, c. Esteve Cardelús i aparcament del Pavelló 11 de setembre. Un cop aquí, a les 12 del migdia es procedirà a la ballada.
Com sempre, la Filferrada també comptarà amb tots els personatges típics de la celebració i els balladors i balladores oferiran 9 balls: el Galop d’entrada, Farandola, Passeig, Corrandes 25, Filferrada, Polca, Trentuka i Yellow rock.

La colla del Ferro ballarà diumenge
Els 326 balladors i balladores de la colla del Ferro es trobaran a ¼ d’11 del matí a la plaça de la Vila on ja a les 11 h faran una ballada “Fem trontollar la plaça”. La cercavila de la colla del Ferro començarà a 2/4 de 12 del matí i passarà pel c. Major, c. Abat Oliba, c. Santa Fe, c. Barcelona, pg. dels Esports, c. Esteve Cardelús i aparcament del Pavelló 11 de Setembre.
Ja a les 12 es procedirà a la ballada pròpiament on ens oferiran el Galop d’entrada, Entrada de Ball, la Jota, Contradansa, Polca nova, Xotis de l’Enriqueta, Rumba, Farandola, Polca, Ball d’homenatge, Vals i el Galop 250. 

Tant dissabte com diumenge l’accés al recinte de les grades s’obrirà a les 10 del matí. Es podran reservar un màxim de 4 seients per persona. L’espera estarà amenitzada per l’actuació del grup Dàlmata.

Afectacions a la mobilitat de vehicles
Les grades ocuparan l'aparcament del Pavelló i suposaran algunes afectacions a la mobilitat de vehicles per aquesta zona:

  • Tota aquesta setmana i fins al 14 de febrer, l'aparcament del Pavelló 11 de Setembre no es podrà utilitzar
  • des del dimecres 7 fins al dimecres 14 de febrer no es podrà aparcar en el tram de l'avinguda Catalunya que va del c. Esteve Cardelús fins a l'entrada del Camp d'Esports 
  • Per garantir la seguretat de la Filferrada, de la Rua i del Ball de Gitanes, el carrer Esteve Cardelús es tancarà a la circulació en el tram que va de l’avinguda Catalunya al carrer Aneto: dissabte 10 de febrer d’11 h a 14 h i de 19 h a 21 h i diumenge 11 de febrer d’11 h a 14 h
  • Dissabte 10 de febrer es prohibirà estacionar a partir de les 6 h de la matinada en els carrers per on passarà la cercavila de la Filferrada que són: c. Balmes, c. Germà Emilià, c. Torres i Bages, c. Barcelona, pg. dels Esports i c. Esteve Cardelús
  • Diumenge 11 de febrer es prohibirà estacionar a partir de les 7 h en els carrers per on passarà la cercavila de la colla del Ferro que són: c. Abat Oliba, c. Sta. Fe, c. Barcelona, pg. dels Esports i c. Esteve Cardelús 
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina