09/02/2024

Nova negociació pel reconeixement de la mancomunitat de l'Institut Escola La Tordera

L'Ajuntament manté una reunió de treball amb el Departament d'Educació perquè l'Institut Escola la Tordera consti legalment com un centre educatiu mancomunat de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera

reunió IES TorderaL'alcalde de Sant Celoni, Eduard Vallhonesta, i l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, van assistir dimarts passat a una reunió amb la directora de Serveis Territorials de Maresme – Vallès Oriental del Departament d'Educació, Montserrat Domingo, acompanyats dels secretaris i interventores municipals de tots dos municipis. L'objectiu de la reunió era trobar una solució perquè l'IE La Tordera consti legalment com un centre educatiu de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera.

Després de la insistència dels alcaldes per aconseguir una solució legal i definitiva a la situació actual, es va fer una primera proposta que parla de l'opció que al registre de la propietat pugui constar que la propietat de l'edifici sigui d'ambdós Ajuntaments. D'aquesta manera hi hauria l'opció de reconèixer la doble titularitat per part del Departament. Montserrat Domingo es va comprometre a estudiar amb els juristes del Departament d'Educació la viabilitat legal d'aquest reconeixement.

Des dels ajuntaments, s'espera que aquesta proposta serveixi per normalitzar l'actualitat i l'origen d'aquest projecte mancomunat. Si no fos així, es continuarà treballant en la mateixa direcció per assolir l'objectiu. 

Tot i que encara no se sap si aquesta possible solució és viable jurídicament, els dos alcaldes van agrair a Montserrat Domingo la bona disposició per trobar una solució a la situació actual.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina