08/03/2024

Donació de documentació de Joan Coll Majó sobre Sant Celoni

El celoní Joan Coll Majó ha fet donació a l’Ajuntament de Sant Celoni d’uns treballs inèdits que ha fet sobre el municipi amb l’objectiu que es puguin consultar a la biblioteca de la Rectoria Vella, que està especialitzada en Sant Celoni i el Baix Montseny i on es disposa del Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor. La donació es va fer en presència de l’alcalde Eduard Vallhonesta i del regidor de Cultura, Albert Planas, que el van anar a veure a casa seva dimecres 6 de març de 2024.

donació materialJoan Coll, de 94 anys, és una persona que ha estat implicada sempre amb el poble i va formar part de la junta de diverses entitats com l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle o la Societat d’Aigües. També va estar a l’Ajuntament entre 1984 i 1987 com a regidor d’Urbanisme per part de la Coalició Independent.

Interessat per la història i el desenvolupament del poble, ha participat des de 1946 en diferents revistes i publicacions celonines. Des de 2010, aproximadament, s’ha dedicat a redactar diversos treballs inèdits de gran interès, alguns dels quals ha donat a l’Ajuntament. Especialment rellevant és De la Societat d’Aigües de Sant Celoni, on relata la seva intervenció i vicissituds dins l’entitat. Altres són de caràcter més històric, com Notes històriques de Vilardell i Visions de Sant Celoni. Una ullada a la història de la vila on, partint de les informacions ja publicades, les ha completades amb recerques a diversos arxius i l’experiència i el coneixement personal. També s’ha de destacar l’apartat de Vivències, on relata, entre altres temes, la seva pròpia experiència de la Guerra Civil i la postguerra.

L'Ajuntament de Sant Celoni agraeix la donació que ha fet en Joan Coll i convida la ciutadania que disposi d'altres documents històrics de la vila, a posar-los a disposició del públic. 

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina