04/04/2024

Sabeu a quin contenidor van....

A vegades no és tan fàcil saber on va cada residu. Avui us en posem quatre exemples

residus_2A casa es generen molts tipus de residus, alguns més fàcils de classificar per poder reciclar i d'altres que ens poden generar dubtes. A quin contenidor hem de posar les caixes de fusta on ens venen les maduixes? O les puntes de cigarret? Ho descobrirem ara mateix:

  • Les caixes de fusta petita per a la fruita més delicada van al contenidor groc d’envasos. 
    Del contenidor aniran a la planta de triatge on se separen els envasos per materials i cada material és embalat i preparat per transportar a la planta de reciclatge corresponent. 
    Els embalatges de fusta, com aquestes caixes es trituren per fer-ne serradures
  • La gespa va al contenidor de fracció orgànica
    Del contenidor anirà cap a la planta de digestió anaeròbia on se sotmetrà a una descomposició biològica amb absència d’oxigen, anomenada metanització. Se n’obté metà i un material digestat que se sotmet a compostatge. 
    A la planta de compostatge, la fracció orgànica rep un tractament biològic amb presència d’oxigen, tal com fan els bacteris en un procés de descomposició de forma natural on es transforma en fertilitzant molt adequat per al sòl de jardins i parcs. També pot transformar-se en biogàs que s’utilitza per a generar electricitat i combustible.
  • Les puntes de cigarret van a la fracció resta.
    És un residu que no pot ser reciclat ni aprofitat de cap altra manera. Per tant, anirà cap a la incineradora o al dipòsit controlat. 
  • Els medicaments caducats o que ja no necessitem van als contenidors de medicaments per llençar que trobarem a l’interior de les farmàcies.
    Des d'allà, aniran a una empresa especialitzada de tractament on se separaran els materials valoritzables (plàstics, vidres i metalls) dels elements perillosos o no recuperables.
    Es transformaran en envasos de cartó, plàstic i metall per a nous medicaments.

 Aquí trobareu tota la informació per reciclar correctament.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina