Diumenge, 16 de juny de 2024  -  6 h tarda

el CineFòrum de laFilmo. Minicicle: Sang

Minicicle: Sang

RAN (1985) dirigida per Akira Kurosawa, és una adaptació lliure de El Rei Lear de William Shakespeare, i narra la història d'un poderós, però envellit senyor feudal que decideix dividir el seu regne entre els seus tres fills, tot provocant un terratrèmol familiar de conseqüències funestes. Combinant magistralment el teatre Noh, el drama shakespearià i les meditacions pròpies sobre l'ambició o la traïció, el film gaudeix d'una esplèndida cinematografia, un ús innovador del color i batalles coreografiades amb precisió.
Amb la seva habilitat per combinar elements occidentals i orientals, Kurosawa no només ret homenatge a Shakespeare, sinó que també afirma el seu propi lloc com a mestre del cinema mundial, admirat entre d'altres per Spielberg o Scorsese.
Films com Els Set Samurais, Viure o Rashomon continuen sent referents essencials en l'educació cinematogràfica, o com diria Coppola "va fer vuit obres mestres" i Ran és una d'elles. A més, els amics del cineclub Akira de Sant Pol de Mar, ens guiaran a través la seva filmografia amb els seus experts comentaris.

Lloc: Teatre Ateneu, Sala Lluís Giró
Durada: 3'5 hores
Organitza: laFilmo del Baix Montseny
Preu: Entrada lliure
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina