17/06/2024

Dia Mundial de la presa de consciència sobre l'abús i el maltractament envers les persones grans

diamundialmaltractamentgentgranAmb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la presa de consciència sobre l'abús i maltractament envers les persones grans celebrat dissabte 15 de juny, l'Ajuntament de Sant Celoni s'adhereix al manifest elaborat pel Consell de la Gent gran de Catalunya per tal de continuar lluitant i per conscienciar i sensibilitzar la societat en la protecció i el respecte dels drets de les persones grans. 

El maltractament a la gent gran és una violació dels drets humans que sovint passa desapercebuda i se silencia. Aquest maltractament es manifesta de maneres diferents, des de la violència física i emocional fins a la negligència i l’explotació financera. Les dones grans són les que més reben aquest tipus de maltractament.

Les persones grans han de poder viure amb dignitat i seguretat, lliures de qualsevol explotació econòmica i maltractament físic o psíquic, i rebre un tractament digne sense discriminació per raó d’edat, gènere, ètnia, discapacitat, situació econòmica o altra condició.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina