28/06/2024

Declaració de l'Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria pel Dia de l'Alliberament LGTBI+ de 2024

Dia de l'orgull LGTBI+

El 28 de juny, Dia de l'Alliberament LGTBI+, és una jornada per reivindicar la lluita constant en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+ i per celebrar les fites aconseguides fruït de la mobilització popular. Avui ens reafirmem amb la garantia dels drets humans per a tothom, ja que els drets del col·lectiu LGTBI+ són, sense dubte, drets humans.

Reivindiquem el dret inalienable de cada persona a viure la seva vida de manera lliure i autèntica, sense discriminació ni prejudicis per raó d'expressió de gènere, identitat de gènere o orientació sexual. Encara avui, molts drets del col·lectiu LGTBI+ continuen sent vulnerats, fet que demostra que la pels drets del col·lectiu LGTBI+ encara és necessària i urgent. Defensar els drets LGTBI+ és defensar unes millors condicions materials de vida per a tothom, i és que aquesta lluita té un profund arrelament amb els valors de la democràcia i la Lliberat.

La visibilització de la diversitat ha de ser present en tots els àmbits de la nostra societat: a l'escola, a la feina, en l'entorn familiar i als espais d'oci. Aquesta lluita no es limita un fet simbòlic d'un sol dia, sinó que es produeix els 365 dies de l'any, arreu i en tot moment. El suport de totes les institucions, i en especial dels Ajuntaments com administracions més properes a la ciutadana és essencial, però també ho és la mobilització al carrer, per assegurar la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI+ i que aquest siguin respectats i protegits.

L'Ajuntament de Sant Celoni i la Batllòria es compromet fermament a desplegar i augmentar els recursos destinats a la visibilització, protecció i atenció de la comunitat LGTBI+. Això inclou la defensa dels drets del col·lectiu davant els discursos d'odi que amenacen de fer retrocedir conquestes que han costat molt d'assolir.

Continuem treballant en l'elaboració i desplegament d'un Pla de Coeducació Municipal que involucri tots els agents educatius que intervenen en el procés d'aprenentatge d'infants i joves. A més, treballem per fer possible que la nostra vila s'adhereixi a la xarxa de serveis d'atenció integral LGTBI+ per garantir un suport continuat i efectiu a la comunitat LGTBI+ del Baix Montseny.

Aquest 28 de juny, reafirmem el nostre compromís incansable per la construcció d'una societat més inclusiva, justa i respectuosa amb la diversitat. Ens mantindrem ferms en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+ i continuarem lluitant al seu costat per aconseguir una plena igualtat i llibertat per a tothom.


#OrgullLGTBI+🏳️‍🌈🏳️‍⚧️
#28J
#PerlAlliberamentLGTBI+
#SantCeloni
#LaBatllòria

 

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina