02/10/2024

Èxit d'assistència a la Jornada sobre Diversitat lingüística i sostenibilitat de la llengua catalana adreçada a professorat i a les AFA

jornada diversitat lingüísticaUna cinquantena de persones assisteixen a la 3a edició de la Jornada sobre la Diversitat lingüística i sostenibilitat de la llengua catalana, celebrada aquest dilluns, adreçada al professorat i a les AFA, organitzada per l’Ajuntament de Sant Celoni i el CRP del Vallès Oriental III (Centre de Recursos Pedagògics) del Departament d’Educació. 

La jornada ha comptat amb la xerrada de Purificación Pinto Fernández sobre Propostes per a la millora dels usos lingüístics als centres. Purificación Pinto és professora de català de Secundària, i autora d'Amb Q de formatge, i va posar sobre la taula temes com el procés d’adopció d’una llengua, els usos sociolingüístics del català i la consciència lingüística i inclusivitat a l’aula.

La trobada també va comptar amb la intervenció de Dani Margarit, assessor LIC del Departament d'Educació, qui va presentar els tallers de sensibilització sobre els usos lingüístics a l'àmbit educatiu (ULAE) posats en pràctica a l'Escola Montnegre i a l'Institut Baix Montseny. Aquest curs s'implementarà l'ULAE a l'Institut Escola Pallerola i a l'Institut Escola La Tordera.

En la seva intervenció, el regidor d'Educació, Albert Planas, va destacar que "el català és la llengua de cohesió i unió entre persones de diferents orígens. El català ha d’estar present en aquesta diversitat lingüística i conviure amb altres llengües amb respecte i harmonia." També va afegir que "la nostra responsabilitat com a poble és garantir que el català sigui una llengua viva i present a tots els àmbits de la nostra vida, dins l’escola, a fora, en el lleure, al carrer, a l’hospital als comerços, i que sigui útil i accessible a tothom".

Aquesta xerrada forma part de les actuacions que s'impulsen des de la Comissió per la Llengua Catalana de l'Ajuntament de Sant Celoni.

jornada diversitat lingüística jornada diversitat lingüística jornada diversitat lingüística

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina