07/10/2024

Sant Celoni se suma a les Jornades Europees del Patrimoni amb dues visites guiades aquest cap de setmana

Jornades de patrimoniAquest cap de setmana podrem descobrir part del patrimoni de Sant Celoni gràcies a les Jornades Europees del Patrimoni amb dues visites guiades gratuïtes. Seran aquest dissabte i diumenge, 12 i 13 d'octubre de 2024, obertes a tothom que hi vulgui anar.

Dissabte a les 6 de la tarda, la visita arrencarà al Parc de la Rectoria Vella i permetrà conèixer el Pertegàs i la força. Un passeig pel Sant Celoni medieval. Aquí es visitarà Sant Martí de Pertegàs, l'antiga parròquia romànica del poble, i del casal gòtic de la Rectoria Vella. Després s'anirà a la força o nucli fortificat medieval, per veure la torre de la Força i l'absis i un dels murs de la capella romànica de Sant Celdoni. L'itinerari acabarà a la capella romànica de Sant Ponç, l'antic hospital de leprosos.

En canvi, diumenge a les 6 de la tarda, L'església parroquial de Sant Martí i l'esplendor del barroc centrarà la visita guiada. S'iniciarà davant la façana de l'església parroquial, amb la decoració esgrafiada barroca (1762) més destacada de Catalunya. Està estructurada en forma de retaule, amb representacions de les virtuts, àngels músics, la glòria celestial... L'itinerari seguirà a l'interior del temple, un bon exemplar de l'arquitectura barroca, i acabarà amb la pujada al campanar, que permet unes vistes espectaculars de la vila i el seu entorn natural.

Aquestes jornades són una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que té lloc a Catalunya des del 1991. Són considerades l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina