14/11/2024

Tret de sortida de la Robotseny i Montquímic 2025

robotsenyRepresentants dels centres educatius i  ajuntaments del Baix Montseny han donat el tret de sortida aquesta setmana als projectes Robotseny i Montquímic. L'acte ha tingut lloc dimecres 13 de novembre de 2024 al Teatre Ateneu.

L'equip impulsor del projecte Robotseny i el Centre de Recursos Pedagògics ha presentat les bases de participació de la competició de robots i de la fira científica, que es farà a la Rectoria Vella el 24 de maig de 2025. La Robotseny i Montquímic 2025 tindrà com a centre d'interès l’aigua, sota el lema Cuidem els rius, preservem la vida: canvi climàtic i fenòmens extrems.

En l’àmbit de la robòtica, l'alumnat haurà de superar les següents proves: Pitàgores, la rampa, potència, l’angle d’un triangle, icosaedre, octaedre, dodecaedre i tetraedre. En l’àmbit de la fira, els reptes a la fira Montquímic s’emmarcaran en: la salut dels nostres rius, ús dels aqüífers, reciclatge de l’aigua i fenòmens meteorològics extrems.

La Robotseny i Montquímic busca promoure el procés d'aprenentatge de la química i la tecnologia des de metodologies experimentals i potenciar les vocacions tecnològiques i científiques cap al batxillerat científic i els cicles formatius de la família de la Química. A més, cerca generar mecanismes de col·laboració entre les escoles i les empreses de la zona del Baix Montseny.

En aquesta  desena  edició es preveu comptar  amb la col·laboració de les següents empreses: Altervac, S.A, Arkema Química S.A, Electromecànica Ind. S.L., Fundació Hospital Sant Celoni, Futurtec, Givaudan Ibérica, S.A., Instal·lacions Elèctriques Cat, Hidrocolor, S.L., Hohner Automáticos, S.L, Lab Circuits, S.A., Laboratoris Feltor, Renolit Ibérica, S.A., Ranke Química, S.A, Salicrú, S.A.Uquifa, S.A.

A partir d'ara més de 1.500 alumnes dels centres educatius de Breda, Campins, Cànoves  Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Celoni, St. Esteve de Palautordera, Sta. Maria Palautordera, Vallgorguina, Villalba Sassera  treballaran les situacions d’aprenentatge  de robots i de la fira científica a l'aula dins horari lectiu.

Segons el regidor Educació Albert Planas Masó els "projectes com Robotseny i Montquímic ajuden l’alumnat a l’aprenentatge significatiu  de la química i la robòtica  i l’orienten cap a sortides laborals d’aquests sectors.”

Per a més informació, aquí

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina