Els continguts de l’activitat s’adaptaran al nivell educatiu dels participants i segons les seves capacitats.
L’educador es presenta al grup, exposarà la finalitat de la visita i comunicarà les normes de seguretat de la instal·lació. En cas que el grup visitant sigui molt nombrós, es dividirà el grup en os. Cada grup serà guiat per un educador.
Es fomentarà la participació del/s grups, combinant l’explicació amb preguntes obertes sobre els diferents models de recollida de residus que existeixen actualment, què és l’economia circular i quina és la funció de les deixalleries, exposant què es pot i que no es pot portar a la deixalleria. Es recordarà la importància del concepte de la prevenció i l’aplicació de les 4R: Reduir, reutilitzar, reciclar i repensar.
L’educador guiarà al grup per la instal·lació fent petites parades per explicar cada espai de la deixalleria i la funció que té cadascun d’ells. Durant el recorregut, s’anirà completant la fitxa didàctica facilitada als participants i s’informarà els assistents de l’existència de targetes i del sistema de bonificació per dur productes a la deixalleria en casa de tenir-ne i l’horari d’atenció al públic. També es donarà a conèixer el projecte Rnova, un projecte per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat o risc d’exclusió mitjançant la reutilització d’objectes de segona mà provinents de la xarxa de deixalleries comarcal.
Un cop acabada la visita, l’educador convidarà als participants a què realitzin una síntesi de les conclusions que ha extret durant el recorregut.
Referent de l'Ajuntament: Cristina Fígols Querol (Àrea de Territori)
Telèfon de contacte: 93 8641215
Correu electrònic: figolsqc
Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 8 a 15 h