Inici / Habitatge / Avalloguer

Avalloguer

Què és?

És un règim de cobertures per als arrendadors d'habitatges que hagin formalitzat el contracte a partir del 29 d'agost de 2008.


En què consisteixen ?

Consisteixen en la percepció d'una quantitat en cas d'instar un procés judicial per a l'obtenció de sentència de desnonament per impagament de la renda (lloguer) per part de l'arrendatari.

-Per als contractes d’arrendament d’habitatge celebrats entre el 29 d’agost de 2008 i el 17 de juny de 2014 la cobertura de l’Avalloguer és per les mensualitats impagades des de l’inici de l’acció judicial amb el límit de sis mensualitats.
- Per als contractes d’arrendament d’habitatge celebrats a partir del 18 de juny de 2014 la cobertura de l’Avalloguer és per les mensualitats impagades des de l’inici de l’acció judicial amb el límit de tres mensualitats. En els supòsits d’habitatges amb protecció oficial que es destinin a lloguer, o quan els habitatges es destinin als programes de mediació, de cessió o al programa d’inserció, la cobertura de tres mesos s’amplia fins als sis mesos, i dins de la cobertura es poden incloure mensualitats de renda impagades abans de la interposició de la demanda.


Quins requisits s'han de complir per accedir-hi ?

  • Que la renda (lloguer) mensual no superi una quantitat establerta depenent de la zona geogràfica definida en el Pla de l'Habitatge. A Sant Celoni 1.000 euros mensuals (800 euros a la majoria de municipis del Baix Montseny)
  • No haver exigit una fiança superior a dues mensualitats ni cap altra garantia addicional per la signatura del contracte amb la mateixa finalitat que l'Avalloguer,
  • Haver dipositat a l'Institut Català del Sòl dins del terminis fixats:
    -El contracte íntegre del lloguer
    -El document de compromís entre arrendador i arrendatari relatiu al Avalloguer
    -La fiança


Més informació

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina