27/01/2009

La banalitat del mal?

III Cicle de Cinema Comentat

El mes de gener va començar una nova temporada de cinema comentat a l'Ateneu, amb la projecció de Funny Games, de Michael Haneke. En total, doncs, seran 6 pel·lícules dins el cicle La banalitat del mal?.

Les sessions seran cada últim divendres de mes (excepte el d'abril, que serà un dijous), fins a juny, a les 9 del vespre, a la Sala Petita de l'Ateneu, i seran dirigides i moderades per en Jesús Pacheco i Julià.

L'any 1963, la filòsofa Hannah Arendt va crear el concepte de "banalitat del mal" tot referint-se al tinent coronel nazi Adolf Eichmann (encarregat de la deportació massiva de jueus), jutjat i penjat a Jerusalem, dient d'ell que era una "persona terriblement i aterridorament normal", "que no era ni un pervertit ni un sàdic" i  "que feia la seva feina com un perfecte buròcrata".

En aquest cicle, discutirem sobre el problema del mal. No hi haura extraterrestres, ni monstres, ni senyors del mal. No, només hi haurà persones que fan coses que no estan bé. Com nosaltres…

DataTítolDirectorAny
30 de generFunny games (Jocs divertits)Michael Haneke1997
27 de febrerDeath and the maiden (La Mort i la donzella)Roman Polanski1994
27 de marçDeliverance (Defensa)John Boorman1972
30 d'abrilTouch of evil (Set de mal)Orson Welles1958
29 de maigDer unhold (L'ogre)Volker Schlöndorff1996
26 de junyDas testament des Dr. Mabuse
(El testament del Dr. Mabuse)
Fritz Lang1933

Entrada lliure


Si voleu rebre informació de totes les activitats que es fan a l'Ateneu, i voleu gaudir d'algunes promocions extres, podeu enviar-nos les vostres dades tot clicant a aquest enllaç, sense cap compromís. Entre totes les persones inscrites, es sortejaran 20 abonaments gratuïts per a la programació Primavera a l'Ateneu 2010.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina