Energia

El consum d'energia augmenta any rere any. Cada cop hi ha més automòbils i més desplaçaments, les indústries produeixen més productes, tots tenim més electrodomèstics a la llar, etc.

La major part de l'energia consumida procedeix del carbó, el gas natural o el petroli, recursos naturals que es poden esgotar, i la seva combustió causa problemes ambientals tan importants com l'efecte hivernacle o la pluja àcida, entre d'altres.

Aquesta realitat ha comportat un canvi en l'orientació de les polítiques energètiques a nivell mundial, en una aposta per aplicar mesures d'eficiència energètica, aprofitar els recursos energètics renovables i afavorir la diversificació energètica amb la utilització d'energies més netes.

L'Ajuntament de Sant Celoni, en base als compromisos derivats del Protocol de Kioto i atesos els esforços de les administracions i sectors productius per tal de reduir els efectes del canvi climàtic a nivell global (IPCC) o el Pla Marc de Mitigació del Canvi Climàtic a Catalunya,  entre d'altres, ha dut a terme diverses actuacions per tal de fomentar una reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Ja l'any 1996 s'aprova i s'inicia la implementació de l'Auditoria Ambiental de Sant Celoni, amb un total de 16 línies d'actuació recollides en el Pla d'Optimització Ambiental de Sant Celoni.

Al desembre de 2008, Sant Celoni aprova l'adhesió al Pacte d'Alcaldes i alcaldesses europees contra el canvi climàtic (Covenant of Mayors) que recull les obligacions a nivell municipal per tal d'assolir el triple 20 (20% de reducció d'emissions, 20% d'energia amb origen renovable i reducció del 20% en consum energètic al 2020). Els compromisos detallats de l'adhesió al pacte d'alcaldes es basen en l'elaboració d'una diagnosi, elaboració i execució d'un pla d'acció, dur-lo a terme i a informar periòdicament del seguiment.

Al mes de febrer de 2010, el ple municipal aprova el Pla d'Acció d'Energia Sostenible 2010 - 2012 (PAES). Es tracta del pla municipal de lluita contra el canvi climàtic.

Pacte d'alcaldes i alcaldesses per a l'Energia Sostenible

El sistema de gestió energètic de l'Ajuntament. El SIE

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina