Inici / Cultura / Oficina de Català / Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

VxL

És un programa que facilita que totes les persones, majors d'edat, que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llençar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i de forma relaxada i que les persones que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament.

Qui pot ser voluntari?
Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb una altra persona que l'està aprenent o té els coneixements bàsics i vol practicar-lo i parlar-lo amb més fluïdesa.

Recordeu que no són classes, que no cal que tingueu cap titulació. Tingueu present que sempre heu de parlar-li en català i que la persona que se us assignarà també us haurà de parlar en català.

Qui pot ser aprenent?
Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Tingueu en compte que Voluntariat per la llengua no és un programa d'ensenyament ni una eina per substituir les classes de català. Tingueu present, també, que la llengua de la conversa ha de ser sempre el català.

Si voleu participar en el programa adreceu-vos a:

Oficina de Català de Sant Celoni (mapa)
Parc de la Rectoria Vella, s/n - 08470 Sant Celoni
93 864 12 13
santceloni@cpnl.cat

Establiments col·laboradors
Establiment col·laborador Voluntariat per la llenguaPer mitjà d'aquest logotip, col·locat en un lloc visible, els establiments que s'adhereixen al programa han manifestat la voluntat de col·laborar a fer del català la llengua de convivència de Catalunya.

Concretament adquireixen el compromís de garantir que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.

Entitats col·laboradores
Aquestes entitats promouen i faciliten que les seves persones associades participin en el programa Voluntariat per la llengua.

Les entitats poden participar-hi de diferents maneres: proporcionant persones voluntàries o aprenentes; deixant participar els voluntaris de les activitats de la pròpia entitat; organitzant activitats específiques per a les parelles lingüístiques; fent parelles lingüístiques dins la pròpia entitat, o difonent el programa de Voluntariat per la llengua.

Si sou d'una entitat i esteu interessats a adherir-vos al Voluntariat per la llengua, poseu-vos en contacte amb l'Oficina de Català de Sant Celoni.

Més informació sobre el Voluntariat a www.vxl.cat

Avantatges del carnet de Voluntariat per la llengua: generals | al Vallès Oriental
Establiments comercials i entitats de Sant Celoni i la Batllòria adherits al programa

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina