Dimecres, 26 de febrer de 2014  -  8 h vespre

Aquest dimecres es presentarà el tríptic Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça

Presentació del tríptic amb el lèxic

Triptic lèxic ball de gitanes

El dimecres 26 de febrer a les 20 hores a la Sala Petita de l'Ateneu es presentarà el lèxic Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça. Durant l'acte, els alumnes dels Cursos de Català per a Adults, després d'un treball exhaustiu, presentaran un recull de diferents escrits relacionats amb el vocabulari editat i amb la Colla de Gitanes de Sant Celoni.

A continuació, la Colla del Ferro i l'orquestra Principal del Ferro de Sant Celoni faran una demostració de la Ballada de Gitanes que se celebrarà el diumenge 2 de març a la plaça de la Vila.

Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça és el tercer lèxic en format de tríptic editat pel CNL del Vallès Oriental i relacionat amb la cultura popular. Els dos anteriors, Diables del Vallès Oriental. Una colla de mots de foc i de festa i Gegants del Vallès Oriental. Una colla de mots de festa i majestat, se centraven, respectivament, en la tradició dels diables i en la dels gegants. En tots tres casos el lèxic específic no apareix en una llista, sinó integrat en un text que, en el cas del ball de gitanes, descriu el desenvolupament d'una ballada de gitanes, amb els personatges que hi intervenen, la indumentària, els tipus de balls, la música, els passos...

S'ha elaborat amb l'assessorament de membres de les colles i antics balladors i ha estat revisat pel Termcat. El lèxic inclou il·lustracions de Carles Puche i una introducció de Llorenç Solà, president de l'Agrupació de les Colles del Ball de Gitanes del Vallès.

 

Tota la informació del Carnaval 2014 a www.santceloni.cat/carnaval

Lloc: Sala petita de l'Ateneu
Organitza: Ajuntament de Sant Celoni, Colla de Gitanes de Sant Celoni i Consorci per a la Normalització Lingüística
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina