Dissabte, 29 de març de 2014  -  8 h vespre

Presentació de l'Aplicació KAOs adaptat.

Aplicació per l'accessibilitat i mobilitat.

invitació aplicació KAOsKAOs adaptat, es una aplicació creada per facilitar l'accessibilitat i integració de les persones amb mobilitat reduïda.

Som KAOs Adaptat, i hem crear una aplicació mòbil que pretén facilitar la recerca de llocs adaptats. Treballem a Sant Celoni i el Baix Montseny amb la col·laboració de l'Associació ASCA (Associació Sociocultural Accessesible) que te com a missió la integració social i cultural de les persones amb diversitat funcional.

KAOs Adaptat pretén aprofitar les noves tecnologies com una eina al servei d'inconvenients quotidians que es troba les persones amb diversitat funcional. L'aplicació permet escollir un lloc o activitat Adaptada i accessible, facilitant la recerca i ajudant a l'obtenció d'informació en el moment que es desitgi o es necessiti per trobar el teu lloc adaptat.

KAOs Adaptat està compost per tres tècnics: Khalid Zerguini, Director de lleure i esport, tècnic d'accessibilitat i sensibilització, Adrián Martínez enginyer multimèdia i Oriol Iniesta, enginyer informàtic.

Portem un any treballant per crear un APP que ens permeti poder localitzar en temps real  llocs adaptats i accessibles ; comerços, aparcaments, serveis públics, restaurants i d'altres.

La aplicació actualment ja està en marxa, hem escollit Sant Celoni, com a punt de prova pilot. Ara ens trobem a la fase en que necessitem suport humà i econòmic, per tal de posà el nostre projecte a l'abast de tothom.

Aquest projecte unifica i complementa tres factors claus: Social, multimèdia i noves tecnologies, que fomenti participar tant discapacitats, com els seus familiars i/o amics. Perquè prenguin amb les seves mans el dret a l'ús de la tecnologia, amb la col·laboració en xarxa i promovent la consciència dels seus problemes.

La fase en la que ens trobem és de formar un equip a cada població, d'emissors,  amb discapacitat, familiars o amics equipats amb telèfons multimèdia, amb l'objectiu de crear una mapa Accessible, localitzant aquells llocs accessibles i adaptats, com: comerços, Lavabos adaptats, Aparcaments, Restaurant, Cinemes,  Hotels, etc;  En definitiva aquells llocs que troben al carrer i publicar-los en temps real en l'aplicació KAOs Adaptat.

Es pretén utilitzar Internet i les noves tecnologies per donar veu i visibilitat a un col·lectiu que no té presència activa en els mitjans de comunicació.

En aquest projecte, els participants explicaran la seva realitat, aprendran a utilitzar l'aplicació i la tindran per sempre com a eina per incentivar els pocs lloc adaptats, accessibles i la seva vida quotidiana.

L'Aplicació KAOs Adaptat també permet als participants denunciar tant les barreres arquitectòniques com les socials, encapçalades pels cotxes mal aparcats, que compliquen i obstaculitzen cada dia la vida de les persones amb discapacitats.

El projecte té previst treballar amb els emissors durant dos o tres mesos i després presentar el projecte final, amb tots els resultats aconseguits.

Lloc: Sala Bernat Martorell de Can Ramis
Durada: 21h
Organitza: ASCA-Associació Sociocultural Accessible
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina