Diumenge, 6 de novembre de 2016  -  7 h matí

Ruta dels Senders 1714, etapa 9 (Les Fonts del Llobregat-Bagà)

Activitats del CESC

Aquesta novena etapa transcorre íntegrament pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Les serres del Cadí i del Moixeró unides en el port de Tancalaporta (2.357 m.) formen una barrera d'impressionant alçada que separa la vall del Segre, de la capçalera del riu Llobregat.

Sortim de l'hostal Les Fonts; en clar descens, seguim el camí Ral de Castellar de n'Hug, travessem la serra de la Farga Vella i el torrent de Ca la Beneta. Arribem a l'església romànica de Sant Vicenç de Rus. És d'una sola nau coberta amb volta de canó reforçada per un arc toral i coronada amb un absis de planta semicircular cobert amb quart d'esfera. Les pintures murals romàniques, del segle XII, són còpies de les originals, conservades al museu diocesà de Solsona.

Continuem baixant, fins a sortir a la carretera BV-4031 de la Pobla de Lillet; anem direcció el camí del Collet de la Casa Nova. Anem pujant pel camí de sant Vicenç de Rus fins assolir el Collet de la Casa Nova, travessem el Pla de Conill i tot seguit després d'una pujada i creuar el Torrent de l'Home, passant per sota el Puigllançada, arribem a la pista que ens porta al refugi de Coll de Pal, molt a prop de les pistes d'esquí de Coll de Pal, la Molina i Masella.

Agafem una pista que ens porta fins el punt més alt de l'etapa, la collada de la Bofià. A partir d'ara anem seguint la ruta del Trencapinyes fins al refugi de Rebost. Abans d'arribar al refugi, passem pel mirador de l'Orris amb vistes espectaculars sobre la Tossa d'Alp. Un cop al Refugi pugem fins el Coll del Forn, on agafarem la canal Mala per baixar fins el Paller de Dalt, un pla herbat molt bonic amb molt bones vistes.

Continuem la baixada pel camí de la Foranca fins al Santuari de Paller amb la font dels Banyadors. Seguim pel camí del Pelegrí, travessem el torrent del Paller i les restes del'antiga ermita de Sant Pelegrí. Després de recórrer la costa de Sant Pelegrí sobre el Serrat de les Pedregoses arribema la Font del Sofre, a tocar del poble de Bagà. Creuem l'autovia de Vic per sobre un pont i just després de passar pel gran mas de Cal Més-Xic arriben a Bagà, on s'acaba aquesta etapa.

Ruta dels Senders del 1714 - Etapa 9

Ruta dels Senders del 1714 - Etapa 9

Fitxer: ETAPA_9_LES_FONTS_DEL_LLOBREGAT___BAGA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 706.66 kB

Lloc: Plaça Comte del Montseny
Organitza: Secció de Senders de CESC
Preu: Socis: 13 € / No socis: 20 €
Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina