Inici / Educació / Escola Bressol Municipal "El Blauet" / Experimentació amb el midó de blat de moro (maizena)

imatge de Montse Vall·llosera   imatge de Montse Vall·llosera   

Què passa si barregem aigua i farina de blat de moro?

Hi ha fluids com l’aigua o la llet que no canvien de viscositat. Aquests sempre tenen la mateixa consistència no importa la pressió a la qual se sotmetin. En canvi els fluids no newtonians com el que anem a preparar amb farina de blat de moro i aigua poden passar de líquid a sòlid només pel fet de rebre un cop.

Materials 

  • 400 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 200 ml d’aigua
  • 1 bol


Posem els 400 grams de farina de blat de moro en un bol. Li afegim els 200 ml d’aigua poc a poc. Ho barregem amb moviments suaus i ho deixem reposar uns 5 minuts.
En repòs és un líquid espès i blanc, semblant a la pintura, però si ho colpegem amb el puny es torna tan dur. En canvi, si enfonseu els dits lentament en la barreja, podreu moure’ls.
Ara agafeu una mica a la mà i estrenyeu-ho. Veureu que és una espècie de massa viscosa. Però si obriu la mà i deixeu de fer pressió, es converteix en un líquid que cau entre els nostres dits.


(Informació extreta de la web, YoumeKids.com)

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina