01/12/2023

Estat de preemergència per sequera

Estat PreemergènciaAquest mes de desembre ha entrat en vigor l'estat de preemergència per sequera decretat per la Generalitat de Catalunya que afecta a 202 municipis de Catalunya, entre els quals, Sant Celoni. El motiu de l’estat de preemergència és perquè els embassaments de les conques internes -embassament del Ter, embassament del Ter-Llobregat i embassament del Llobregat - no arriben al 18% de la seva capacitat. L'activació de la preemergència pretén allunyar la posada en marxa de restriccions més crítiques, amb un impacte directe sobre la vida de les persones i en l'economia. Les mesures s'apliquen de forma transitòria abans d'arribar a la declaració efectiva d'emergència, que, si no plou, es preveu que pugui ser a finals de desembre.

Entre les mesures que s’aplicaran hi ha les següents:

  • Es redueix el consum d’aigua a 210 litres al dia per habitant
  • Les instal·lacions esportives de clubs federats només podran gastar 200 m³ al mes per hectàres
  • El reg de gespa queda prohibit, excepte en camps esportius federats

aiguaAquestes mesures se sumen a les que ja s’estan aplicant com, per exemple, la prohibició d’omplir piscines sense sistema de recirculació d’aigua. Els municipis que incompleixin aquestes mesures podran ser sancionats.

La dotació en estat d’excepcionalitat, la que hem estat en els últims mesos, per Sant Celoni era de 230 l/hab·dia. + 10% dels industrials= 253 l/hab·dia. Actualment, la nova dotació en estat de preemergència està en els 210 l/hab·dia + 10% dels industrials= 231 l/hab·dia.

A nivell operacional, el servei municipal d'aigua, AGBAR, està fent recerca activa de fuites a Sant Celoni per mirar de reduir el volum de pèrdues de la xarxa, havent-se localitzat diferents fuites les últimes setmanes i fa un seguiment dels consums municipals que tenim telegestionats per si cal resoldre alguna incidència.

L'Ajuntament recorda la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua. Estalviar aigua és urgent!

**Informació publicada anteriorment sobre la Fase d'alerta del Pla d'emergència en situació de sequera

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina