Inici / Serveis Socials / Equitat entre gèneres

La constatació que la societat actual mantén molts registres que impedeixen una veritable equitat entre dona i home, condueix a la necessitat de desplegar una acció constant pel seu ple assoliment. Desigualtats d'oportunitat d'accés al treball, laborals, en les tasques de cria de fills, en les tasques domèstiques, entre moltes d'altres... són encara massa presents. De manera especial,  la violència de gènere de tota índole, la lluita contra la qual ha d'estar una constant.

Pla d'igualtat
L'Ajuntament de Sant Celoni va promoure l'any 2006, el Pla Municipal per a la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes, que va permetre disposar d'una diagnosi i d'un pla d'acció molt ambiciós. Des d'aleshores s'han dut a terme un bon seguit d'actuacions, que no obstant, cal seguir materialitzant.

Centre d'iniciatives i recursos per a la igualtat de gènere (CIRIG)
Concebut com un espai de consulta, assessorament, recerca i divulgació, el CIRIG, obre les seves portes a tothom interessant per les temàtiques associades a gènere.

Sensibilització per la equitat als centres d'ensenyament
Des del convenciment que l'acció educativa és el més eficaç dels instruments per a tendir a l'equitat, l'Ajuntament inclou els tallers Violència, agressivitat i el valor de la tendresa (contra la violència en general i la violència de gènere en particular) dins la Guia d'activitats educatives. Els centres tenen la possibilitat d'incorporar aquesta oferta dins la seva programació del  curs.

Plataforma d'iniciatives per l'equitat entre gèneres (PIEG)
Creada el 2013, la Plataforma d'Iniciatives per l'Equitat entre Gèneres té per objecte treballar des d'una perspectiva compromesa, dinàmica i alegre, per fer avenços en la plena equiparació de drets i oportunitats entre homes i dones. La composen persones a títol individual o en representació d'entitats i de l'Ajuntament de Sant Celoni. La Plataforma es reuneix cada segon dilluns de mes, a les 19.30 h, a l'edifici municipal situat a la Plaça de Josep Alfaras, 6. Tota persona interessada en formar-ne part es pot posar en contacte mitjançant l'adreça piegsantceloni@gmail.com o dirigint-se a la seu indicada.

Commemoració del Dia de la Dona. 8 de març
El 8 de març ha esdevingut una data de referència per a la reivindicació del paper de la dona a la societat. A Sant Celoni i la Batllòria, la Plataforma d'Iniciatives per l'Equitat entre Gèneres, organitza activitats.

Commemoració del Dia contra la violència de gènere. 25 de novembre
El 25 de novembre ha esdevingut una data emblemàtica per a la denúncia de la violència de gènere arreu del món. A Sant Celoni i la Batllòria, la Plataforma d'Iniciatives per l'Equitat entre Gèneres, organitza activitats.

Protocol municipal contra la violència de gènere
Elaborat per assegurar una òptima coordinació entre totes els operadors implicats en la lluita i l'atenció a les víctimes, el Protocol municipal contra la violència de gènere, esdevé un instrument pràctic i eficient.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina